Hoe dringen ze binnen?

Muizen in huis komen in woningen via scheuren en gaten in muren, vloeren en funderingen. Huiseigenaren herkennen vaak niet herkennen muizebgaten tot andere tekenen van besmetting verschijnen. Vanwege hun zachte kraakbeen kunnen muizen gemakkelijk door gaten die veel kleiner zijn dan zij zelf.

Muizen kunnen het huis ook binnen via gaten in ramen en plafonds, maar ook via rioleringslijnen. Als drainagebuizen niet goed afgedicht zijn kunnen muizen gaan huizen door gootsteen of badafvoeren. Ze zijn ook bekend om hun weg te vinden binnen met ingang van gaten in sanitair en oven gasleidingen.

Temperatuur

Door de komende lage temperaturen zullen de parasitaire meestal beginnen om uw huis in te vallen. Na een kolonie komt een structuur en vindt dat het is veilig en warm is en ze zelden hun weg naar buiten proberen te wagen. Muizen vermenigvuldigen snel en de bevolking kan hoger zijn dan 200 exemplaren binnen een paar maanden.

Om muizen te verhinderen het huis binnen te gaan moeten alle scheuren, openingen en gaten worden afgedicht met metaal of cement. Alle deuren en ramen moeten goed sluiten. Muizen bestrijden door levensmiddelen in glazen of blikken te bewaren met goed deksel en er zeker zo snel mogelijk van alle etensresten te ontdoen.