Humane muizenvallen

Humane muizenvallen vangen muizen zonder nadelige gevolgen voor hen. Knaagdieren kunnen vervolgens worden vrijgelaten in hun natuurlijke omgeving. Deze vallen zijn ook veilig voor mensen en huisdieren, omdat zij niet in dienst van het gebruik van vergif.

Door het doden van muizen, lijm en klassieke muizenvallen verlaten storende en lelijke rotzooi, die onmiddellijk moeten worden aangepakt door huiseigenaren. Muizen in huis kunnen overleven de eerste snap van de klassieke vallen met enige storende en pijnlijke verwondingen, het is vaak noodzakelijk voor huiseigenaren te ontdoen van gewonde, live knaagdieren. Muizen zijn ook wel eens in staat om vrij te nemen van lijmvallen, hoewel ze vaak sterven van de honger als ze niet kunnen.

Een diervriendelijke muizenval lokt muizen in huis met aas. Wanneer een knaagdier nadert en in de val komt, een deurtje klikt dicht om de muis te vangen. Gevangen knaagdieren moet dan buiten worden gebracht en losgelaten. In gebieden van grote besmetting, kunnen deze vallen niet effectief blijken. Daarnaast kan muizen terug te keren naar het besmette huis na zijn vrijlating. Muiswerende inspanningen moeten worden ondernomen om terugkeer te voorkomen. U kunt altijd overgaan naar muizengif o.i.d. om muizen vangen effectiever te maken.