Muizenplaag

Wat is een muizenplaag?

Een muizenplaag wordt gedefinieerd als zijnde een buitensporig en toenemend bevolking van muizen die een redelijke economische en / of milieu-effect hebben. CSIRO beschouwt over het algemeen iets 500 tot 1000 muizen per hectare als een muizenplaag. De bepaling van groeiende bevolking wordt verkregen door het instellen van vallen op gezette tijden door middel van een gevoelig gewas en omgeving, dan zijn de gevolgen van veranderingen in de muis enorm.

Oorsprong van de huismuis

Het huismuis is ontstaan nabij de huidige grens van Iran en de Sovjet-Unie. Muizen verspreidde zich snel naar Europa en vervolgens wereldwijd. Ze waren waarschijnlijk geïntroduceerd in Australië met de eerste kolonisten,
en, net als de meeste geïntroduceerde dieren, nam een onmiddellijke wens om het land. Met het vermogen om leven op een breed scala van levensmiddelen en hun affiniteit voor de mens (vandaar de naam huismuis), muizen konden de opstellers vergezellen wanneer zij het verkend en gekoloniseerd hadden.

kenmerken van de muis

Muizen worden normaal licht bruin tot donker grijs op de lichaam, met een lichte crème buik. Body lengte is ongeveer
75 mm en volwassenen een gewicht tot 30 gram. De staart is ongeveer even lang als het lichaam en is bijna kaal.
In relatie tot hun lichaam, de oren zijn groot en de ogen en voeten zijn klein. U kunt zich dus wel voorstellen wat een muizenplaag te weeg kan brengen

Voedsel en water

Muizen eten een breed scala van levensmiddelen, consumeren tussen de 3 en 5 g dagelijks. In opslagruimten voor voedsel, hun dieet kunnen bestaan ​​uit granen, andere granen, groenten, vlees, vis, noten, kaas en niet ranzig dierlijke producten. Muizen kunnen succesvol leven en fokken zonder vrij water, zolang het vochtgehalte van het levensmiddel ten minste 15 procent. Als muizen wonen in schuurtjes en gebieden waar de voedselvoorziening laag vochtgehalte, dan moeten ze 1 tot 2 g water per dag om te overleven.

Muizenplaag

Een muisplaag heeft de neiging om zich voordoen wanneer er voldoende kwaliteit voedsel en water beschikbaar is, wanneer omgevingstemperaturen niet extreem zijn, wanneer de bodem vochtig is en makkelijk te graven, nesten omstandigheden gunstig zijn, en ziekten, parasieten en predatie zijn op een laag niveau. Een snelle opbouw van een plaag ook vereist een snelle herdekking door vrouwen, een eerste dekking door jonge vrouwtjes bij 8 weken, en minimale juveniele sterfte. Muis pest gebeurtenissen lijken toe te nemen in frequentie, mogelijk als gevolg van veranderingen in de landbouwpraktijk. Stoppels retentie biedt extra leefgebied en extra voedsel uit split of niet-gewonnen graan, zoals het geval was in de 2010 winter gewas oogst. Echter, plagen komen vaak na een periode van droogte en wanneer de volgende lente en de zomer nat zijn het verstrekken van extra voedsel en deksel waarbij men demuizenval niet moet vergeten.

Niemand wil een muizenplaag en om dat te voorkomen hebben wij daar een aantal artikelen over geschreven op deze website.

Gemakkelijkste manier om zich te ontdoen:

Muizengif kan worden gebruikt, hoewel het is erg pijnlijk voor ze omdat het niet vraagt ​​om een onmiddellijke dood. Dit proces is een beetje traag en zeer pijnlijk als ze niet kunnen overgeven na het reageren op het gif. Het veroorzaakt vaak gezondheidsproblemen in een gezin, hoewel mensen het kunnen toepassen, want het is een van de goedkoopste en de beste manieren om zicht te ontdoen van muizen in huis.

Muizen zijn plagen. Dit is een feit dat je altijd moet onthouden. Omdat het plagen zijn worden ze naar verwachting van geen positieve waarde gezien aan elk huishouden. Hagedissen bijvoorbeeld, kan helpen bij het wegwerken van insecten. Maar deze knaagdieren zijn niet van zulk goede gebruik. In feite zou de aanwezigheid van hen een slechte zaak zijn. Dit betekent dat de bewoners van het huis gevoelig voor ziektekiemen en bacteriën door muizen die schadelijk voor de mens kunnen zijn. Dit is de reden waarom elke huiseigenaar moet weten hoe die effectief van zijn muizenprobleem kan afkomen en op de veiligste manier.

Wat moet je eerst doen om muizen te bestrijden?

Het eerste ding waar je op dient te letten als men denkt ze te verwijderen is voor het gebruik van pesticiden. Er is geen twijfel dat deze zeer effectief zijn in het doden van muizen die het huis besmet kunnen hebben. Echter, moet een huiseigenaar ook niet vergeten dat de meeste pesticiden zijn gemaakt van chemicaliën. Dit zijn eigenlijk sterke verbindingen die ook gevaarlijk voor de mens kunnen zijn. Als men de middelen om muizen te elimineren moet vinden, kan het gebruik van dergelijke schadelijke stoffen een heel goed idee zijn, vooral als er zeer jonge leden (baby’s/kinderen) in het huishouden aanwezig zijn.

Ontdoen van muizen in huis

Als men moet leren hoe zich te ontdoen van een muis, is het noodzakelijk om altijd rekening te houden met de middelen die een aantal slechte gevolgen kunnen hebben. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan bijvoorbeeld zeer effectief kunnen zijn. Er is geen twijfel mogelijk dat dergelijke chemicaliën de snelste manier is om de muis te elimineren. Echter, als eigenaar van een huis die niet heel voorzichtig is met de toepassing van een dergelijke methode, kan hij gewoon elk ander lid van het huishouden in gevaar brengen, samen met de muizen. Dit is de reden waarom zelfs als deze effectief is het goed zou zijn om dit te heroverwegen als optie.

Het gebruik van muizenvallen kan ook een goed idee zijn. In bepaalde gevallen kan dit de beste manier zijn om muizen te vangen. Elk van deze moet eenvoudig geplaatst worden op plaatsen waarvan bekend is waar ze vaak zijn. Toch moet men zich ook bewust worden dat muizenvallen niet meer effectief zijn na een tijdje. Het zijn intelligente dieren waar ook de mensen hebben mee te kampen en dus rekening mee moeten houden. Op het moment dat ze erachter komen dat ze zichzelf in gevaar brengen door te dicht bij een muizenval te komen, kunnen zij leren om in plaats daarvan te voorkomen. Anders kunnen ze manieren vinden om het aas te krijgen zonder gepakt te vinden.

Wanneer men de vraag stelt ‘hoe zich te ontdoen van muizen in mijn huis?”, zou je ook moeten overwegen manieren te vinden om te voorkomen hun terugkeer. Blijkbaar zijn er genoeg middelen om ze in het huis te krijgen, maar het is nog steeds mogelijk om de muizenplaag terug te laten komen. Dit is de reden waarom een ​​huiseigenaar moet streven preventieve manieren. Een ding dat moet worden genomen is dat muizen graag op plaatsen komen waar er van alles is. Als het huis er onverzorgd uit ziet, dan zou de eigenaar altijd te maken kunnen hebben met de vraag hoe op natuurlijke wijze muizen te kunnen bestrijden.

Voorkomen om muizen weer te moeten bestrijden

De beste manier om de terugkeer van de muizen te voorkomen is om ervoor te zorgen dat het huis altijd schoon is. Elk hoekje en gaatje mag niet dienen als een favoriete speeltuin van deze ziekte-dragende knaagdieren. De keuken, het meest belangrijken, moet vooral absoluut schoon zijn. Er mogen geen kruimels of kleine stukjes eten op de tafels, de keukenblad, de wastafel en de vloer liggen. Als dit ongedierte zou uitvinden dat ze niets konden krijgen uit je huis dan kunnen ze gewoon besluiten te vertrekken. Tegen die tijd, hoeft men niet opnieuw te vragen hoe muizen bestrijden in zijn werk gaat.