Muizenval kopen

U wilt een muizenval kopen? Er zijn bij diervoordeel.nl meerdere muizenvallen te koop. Er worden 4 soorten vallen aangeboden die we zullen beschrijven:

Muizenval kopen is 1 ding maar wat voor aas?

Je kan natuurlijk aas gebruiken om de muizen in huis te lokken die in of op de muizenval gelegd wordt. Welk aas je bruikt hangt af van het soort muis. Is de huismuis uw concurrent dan zal u het beste kunnen gaan voor een stukje kaas of wellicht spek. Er kan echter ook gekozen worden voor een stukje chocola wat ook erg geliefd is onder de muizen.

Heeft u te maken met de veldmuis dan moet u een andere aanpak gebruiken. Geen kaas, spek of chocola maar onder andere een maïskorrel. Alternatief voor de maïskorrel is hazelnoot.

U kunt ook nog last hebben van de rosse woelmuis. Deze kan het best gelokt worden met een wortel die de woelmuis zeker niet kan ontgaan.

Welke muizenval kopen?

Er worden van het merk Luna 4 opties aangeboden om de muis in huis te vangen.

  • Muizenval rond
  • Muizenval recht (1 klep)
  • Muizenval recht (2-kleps)
  • Muizenval kaart

Muizenvallen en afschrikking

Muizen vangen zal weinig effect hebben op een muizenplaag. Het gebruik van 'snap-back' vallen, de bekende zoals hierboven zijn bijvoorbeeld nuttig in het begin van een plaag door de invasie te verminderen tot een huis of naar het stijgingspercentage te volgen tijdens een plaag. Als u vallen, de meest aantrekkelijke lokmaterialen zijn pompoenpitten, spekzwoerd, rozijnen of kaas vastgebonden op de trekker plaat van de muizenval. Een klein stukje leder of vilt gedrenkt pindakaas, lijnzaad of andere plantaardige olie zodanig aan de trekker werkt ook goed. Hoewel tal van fysische en chemische afschrikkende zij voorgesteld voor afstotende muizen werd geen succes. De coating en impregneren van draden en machines die het genereren van geluidsgolven zijn uitgebreid getest maar het resultaat is niet van grote waarde waarbij het afweren van de muizen in huis echt effectief is. Verdere ontwikkeling van dergelijke insectenwerende middelen kan in de toekomst tot productie leiden van een effectief middel tegen knaagdieren.

De traditional muizenval is veruit de goedkoopste en de beste manier om zich te ontdoen van hen. Er kunnen vele andere modellen die beschikbaar zijn in de markt, maar ze zijn soms zeer schadelijk voor kinderen. De muizenvallen moeten worden gelokt met goed aas om ze efficiënter te laten werken. Het is zeer essentieel voor een persoon om het aas zeer kleverig te maken, zodat zelfs de kleinste details van de muis de hele trigger-mechanisme verstorend kan maken zodat deze in werking treed. Efficiënt aas is vaak gemaakt van pinda of boter omdat ze graag pinda en boter eten.

Humane muizenvallen

Diervriendelijke muizenvallen vangen muizen zonder nadelige gevolgen voor hen. Knaagdieren kunnen vervolgens worden vrijgelaten in hun natuurlijke omgeving. Deze vallen zijn ook veilig voor mensen en huisdieren, omdat zij niet in dienst van het gebruik van vergif.

Door het doden van muizen, lijm en klassieke muizenvallen verlaten storende en lelijke rotzooi, die onmiddellijk moeten worden aangepakt door huiseigenaren. Muizen in huis kunnen overleven de eerste snap van de klassieke vallen met enige storende en pijnlijke verwondingen, het is vaak noodzakelijk voor huiseigenaren te ontdoen van gewonde, live knaagdieren. Muizen zijn ook wel eens in staat om vrij te nemen van lijmvallen, hoewel ze vaak sterven van de honger als ze niet kunnen.

Op een diervriendelijke manier muizen bestrijden

Een diervriendelijke muizenval lokt muizen in huis met aas. Wanneer een knaagdier nadert en in de val komt, een deurtje klikt dicht om de muis te vangen. Gevangen knaagdieren moet dan buiten worden gebracht en losgelaten. In gebieden van grote besmetting, kunnen deze vallen niet effectief blijken. Daarnaast kan muizen terug te keren naar het besmette huis na zijn vrijlating. Muiswerende inspanningen moeten worden ondernomen om terugkeer te voorkomen. U kunt altijd overgaan naar muizengif o.i.d. om muizen vangen effectiever te maken.

Traditionele muizenvallen

Traditionele muizenvallen, ook bekend als veer-bar muizenvallen, nog in de handel verkrijgbaar en veel gebruikt. Snap vallen te trekken knaagdieren door het gebruik van aas, zoals brood of pindakaas. Als hun veermechanisme wordt geactiveerd, een metalen staaf vallen de muis. Sommige muizen worden gedood, terwijl anderen alleen maar verminkt. Klassieke muizenvallen laten lelijke rotzooi achter en eisen dat de huiseigenaar in contact komt met ongedierte.

muizenval traditioneel

Muizen bestrijden voor lijmvallen

Lijm vallen functioneren op vrijwel dezelfde manier als traditionele vallen. Na te zijn gelokt om de val door voedsel aas, worden muizen geïmmobiliseerd door een zelfklevende oppervlak. Echter, lijm vallen niet doden exemplaren. Gevangen muizen worden overgelaten aan honger of uitdroging sterven. Sommige muizen kauwen van hun uiteinden om deze vallen ontsnappen, hoewel sommige muizen kunnen vrijmaken zich voldoende inspanning.

Elektronische vallen vangen en elektrocuteer muizen ter plaatse. De gehele trap wordt verwijderd en huiseigenaren zelden zie de dode knaagdieren. Echter, deze vallen zijn kostbaar en kan slechts eenmalig worden gebruikt. Live vangen vallen zijn ook commercieel verkrijgbaar. Deze vereisen dat de huiseigenaar vrijkomen exemplaren gevangen in de natuurlijke omgeving en kunnen niet garanderen dat er geen muizen zullen terugkeren en uw huis helemaal van een muizenplaag zal afkomen.

Live-catching muizenvallen zijn ontworpen voor diegenen huiseigenaren die niet muizen willen doden. Deze vallen zullen muizen aantrekken door het gebruik van aas. Bijvoorbeeld dat er een emmer over de muis valt wanneer deze het aas te pakken heeft. Huiseigenaren moeten dan de muizen los in de vrije natuur en vrijgegeven muizen kunnen opnieuw in de woning treden. Als gevangen muizen niet worden vrijgegeven binnen een korte periode van tijd, zullen ze sterven van de stress, honger of uitdroging.

Ongeacht het type, worden muizenvallen als zeer effectief in het afvangen en uitroeiing van de individuele knaagdieren. Er moet echter worden opgemerkt dat de muis de bevolking snel groeien en vereisen vaak meer extreme beheersmaatregelen.