Schoonmaken

Hoe schoon te maken na Muizenbesmetting

Muizen kunnen bacteriën, virussen en andere ziekten dragen. Als gevolg hiervan moet het reinigen van inspanningen als gevolg van een besmetting met voorzichtigheid te worden geprobeerd. Voor het reinigen, moeten alle ramen en deuren worden geopend om de getroffen huis lucht te laten ontsnappen gedurende ongeveer twee uur.

Het is belangrijk om niet te stofdeeltjes of knaagdier uitwerpselen verstoren in de getroffen gebieden. Nest materiaal moet met rust gelaten worden gedurende deze tijd. Vegen of stofzuigen met deze materialen kan leiden tot de verdere uitstoot van schadelijke deeltjes in de lucht. Muizen vangen is dus een serieuze zaak.

Een ontsmettingsmiddel van bleekwater en water wordt aanbevolen nadat de woning is geventileerd. Alle oppervlakken die in aanraking komen met muizen of uitwerpselen dient goed gedesinfecteerd. Muis uitwerpselen en afval moeten zorgvuldig worden opgehaald en afgevoerd met stevige handschoenen. Het gebruik van een gezichtsmasker wordt ook geadviseerd en kleding gedragen tijdens het reinigen moet worden weggegooid onmiddellijk daarna.

Plaats alle verontreinigde en reinigingsproducten in plastic vuilniszakken die lekvrij afsluiten. Deze plastic vuilniszak moeten goed verpakt in nog een ander plastic vuilniszak. Gooi afval in stortplaatsen of buiten vuilnisbakken. Handen grondig gewassen worden en de nieuw schoongemaakte gebied mag worden blootgesteld aan frisse lucht en zonneschijn voor een aantal uren.

Muizen bestrijden kan je dus het best voorkomen!